No senyor Mas, no som tan tontos ni oblidem

26 Nov

Les eleccions que deixen content a tothom… menys a MasImagen

Sembla impossible que desprès de unes eleccions tan bipolaritzades entre el SI i el NO a la independència haguin pogut sortir tans partits adeclararant-se guanyadors, coses de la política: eufemisme-mentides-yomaloperotumás

Per parts:

-Gran participació. 69% de participació respecte al 58% dels anteriors comicis. S ‘ha destar contents de que un 11% més de la població hagui participat en aquestes eleccions. Parlem de més de mig milió de persones que han volgut opinar de la vida política que fins ara no ho feien. FET A DESTACAR.

-Independència SI vs Independència NO: SI 74 (CIU+ERC+CUP) NO 28 (PP+C’s) Ns/Nc 33 (PSC+ICV). Com es pot veure, el projecte Mas de tirar endavant una consulta pel dret a decidir segueix intacte al meu parer. Haurà de pactar però tirarà endavant. En principi compto amb els vots a favor de ICV i de la majoria dels parlamentaris del PSC de cara a la realització de la consulta, caldria veure quin seria el posicionament un cop convocat el referéndum.

-Guanyadors, per ordre:

  1. ERC: Han agafat el timó independentista. Ha doblat escons i sobretot sembla que han agafat el rumb polític desprès de molts anys amb problemes interns. Ara tenen una “difícil” missió com a 2a força del país, tirar endavant amb el projecte sobreanista sense trair els ideals d’esquerra. Punt important per a l’historia de ERC, pot agafar les rendes o tornar a enfonsar-se.
  2. C’s: Crec que han agafat els vots dels votants del PSC descontents amb la indecisió d’aquests amb el futur de Catalunya. Presenten un discurs seriòs, però al meu entendre, massa xulesc i amb un tó PPero que no els acaba d’afavorir (Albert Rivera tot hi ser el més jove, és el candidat pitjor valorat). Si volen fer el pas a partit de primera línia tindran que moderarse si o si.
  3. CUP: Presentar-se en unes eleccions per primera vegada, sense suport financer i treure 3 escons és un molt bon resultat per la CUP. Veurem quina es el seu modus operandi al parlament i fins a quin punt poden desenvolupar el seu programa (molt interessant) a part de la independència, on ja s’han prounciat clarament.
  4. ICV: Iniciativa com sempre es troba en mig de tot. Ni cau molt, ni creix molt. Com C’s, han de plantejar-se el futur i sobretot posicionar-se clarament en el tema de l’autodeterminació. D´altra manera seguirà com els darrers anys, contant per a poc.
  5. PP: Sembla paradògic, però no. El PP va aconseguir ahir els millors resultats de la seva història. Pugen un ascó i fixen el seu sostre històric en 19. Tenen un electorat consoladíssim i sembla que passi el que passi seguiran allí. Una llàstima

-Perdedors:

  1. CIU: Desprès de una manifestació de 1,5 milions persones van proclamar la convocatòria d’eleccions demanant una majoria absoluta excepcional. Es parlava de vot prestat, de moment clau en política catalana, etc. Artur Mas s’ha fotut la clatellada del segle, i la veritat, no puc estar més content. S’agraeix que CIU per fi hagui aclarit quin es el seu somni nacional, cap a on volen anar. Ara ja es pot dir que el votant de CIU es independentista, però el que era inadmissible és que es volguessin oblidar els 2 anys retallant a tort i adret. L’ambició de Mas per ampliar la representació al parlament li ha portat a un dels pitjors fracassos com a partit electoral. Retallades, autopistes, deutes amb bancs, antiavalots actuan com a brétols, etc. No senyor Mas, això no s’oblida. (Minipunto para Catalunya)
  2. PSC: Que CIU es foti la clatellada del segle no pot restar el que són els pitjors resultats electorals de la història del PSC. És hora que els socialistes es posin a treballar en un projecte seriòs, amb un candidat seriòs i sobretot que projecti unitat i credibilitat. Perque aquest és el problema del PSC. El Federalisme és un projecte que té molts partidaris tan a Espanya com a Catalunya, el problema és que no se’ls creu ningú.
  3. SI: Solidaritat per l’Independència ha perdut l’efecte Laporta que els va portar al parlament fa 2 anys. Tindrien que haver-se juntat amb ERC, un error que els ha portat clarament al fracàs i segurament a la desaparició.

En clau de país, com es pot veure hi ha 2 lectures:

-La lectura Catalanista. Proclama la majoria soberanista que formen CIU+ERC+ICV+CUP. Pura aritmètica. El moviment independentista del 11S s’ha plasmat en una societat plural que no ha volgut seguir Mas. No volem majoria absoluta, no volem retallades, ni volem seguir com estem ara. Si es vol avançar en autodeterminació s’haurà de treballar junts i assolir acords que agrupin a la majoria de la societat plural catalana. Si no ha de ser així, a mi més igual estar sota la senyera que sota la rojigualda.

-La lectura Centralista.. Catalunya és Mas, i com Mas se l’ha fotut, l’independentisme ha mort. S’equivoquen totalment. L’independentisme és més fort que mai. L’independentisme no necessita del “Capità Mas/SuperMas” ni de “PSY Mas Style”. La veu d’un poble és més forta que una persona o un partit. Aneu pensant així i més grossa us la trobareu. Els catalans no som del tot inútils com s’ha demostrat avui, portades com la d’avui de la SIN-razón sumen forces per fer el camí cap a Ítaca.
Visca Catalunya!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Un Color Especial

Subjetivismo desde Hispalis

FET a TARRAGONA

Històries de la ciutat

Periodista amb ploma

Blog personal de Josep M. Llauradó

el blog de l'@albertmercade

tot allò que no m'hi cap en 140 caràcters...

barbaramolas

Just another WordPress.com site

Mundo Muri

El mundo de un periodista online

A %d blogueros les gusta esto: